Basın Odası
Golda Gıda Yükselmeye Devam Ediyor

GOLDA GIDA ANADOLU İNSANININ ALIN TERİ VE GÖZ NURUYLA YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR
Ülkemizdeki ve dünyadaki entegre projeler arasında, büyüklük açısından, en büyüklerden biri olarak dikkat çeken Golda Gıda Şehri projesi, ülkemizin tahıl ambarı Konya ovasının bağrında, Anadolu insanının alın teri ve göz nuruyla yükselmeye devam ediyor. 1 milyon 78 bin metrekare açık alan ve 76 bin 83 metrekare kapalı alandan oluşan, kojenerasyon sistemi ile kendi enerjisini üretebilecek 70 Megavat üretim gücü olan, dolaylı olarak 2 bin personele istihdam sağlayan, yılda yaklaşık 100 milyon dolar ihracat hedefleyen, şimdilik altı adet fabrikasıyla faaliyet gösteren, 500 Milyon dolarlık dev bir yatırım olan Golda Gıda A.Ş., Karaman ilinin Kazımkarabekir ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Temelleri 10 Şubat 1997 tarihinde atılan tesisler, çok kısa bir zaman dilimi içerisinde Un, Bakliyat, İrmik, Makarna ve Bisküvi – Gofret fabrikaları ile üretime başladı. Sonraki yıllarda ise büyükbaş süt hayvancılığı tesisleri de üretime alındı. Konusunda dünyanın en büyük projesi olan tesislerde, hammaddenin tesislere girmesinden, ürünlerin tüketim noktasına ulaşıncaya kadar tüm aşamalar, en son teknoloji ile imal ve kontrol ediliyor.
Gıda Şehri Projesi'nde, insan sağlığı ve damak zevki dikkate alınarak, dünyanın dört bir tarafına uygun şartlarda üretim yaptıklarını dile getiren Golda Gıda A.Ş Genel Müdürü Fatih Doğan, "Bölgemizde, ülkemizde ve yurtdışında yetiştirilen tarım ürünleri, tesislerimizde işlenerek, değişik gıda ürünleri halinde dünyanın dört bir tarafına pazarlanıyor. Üreticinin getirdiği işlemeye uygun tahıllar ve bakliyatlar, giriş kapısındaki robotlar tarafından numunesi alındıktan sonra, çok seri biçimde tahlil ve analizleri yapılarak kodlandıktan sonra uygun silolara gönderiliyor. Alınan bu hammaddeler ile ilgili tüm işlemler, ürünün, işlenip, tüketiciye sunulmasına kadar PLC sistemle takip edilmektedir" dedi.
1997 yılında temeli atıldıktan sonra, 1999 yılında Un üretimine, 2000 yılında İrmik ve Makarna üretimine, 2007 yılında Bakliyat ve Bisküvi-Gofret üretimine, 2011 yılında ise Süt üretimine başladıklarını söyleyen Fatih Doğan, "Makarna üretimi; 1 hat spagetti, 2 hat kısa kesme ve 1 hat fiyong olmak üzere 4 hat olarak üretim yapmaktadır. Yıllık üretim kapasitesi 66 bin 708 ton'dur. İrmik fabrikamız ise Buhler marka makinelerden kurulu olup, 2 hat olarak makarnalık İrmik üretimi yapmaktadır. Un fabrikasında da 2 hat olarak değişik kalite ve vasıflarda un üretimi yapılıyor. Fabrikamızda yılda; 68 bin 400 ton 1 kilogramlık, 2 kilogramlık, 5 kilogramlık, 10 kilogramlık, 25 kilogramlık ve 50 kilogramlık paketlerde değişik tip ve vasıflarda un ve 17 bin 100 ton yemlik kepek üretiliyor. Bu üç tesisimizin de Makineleri Buhler marka olup üretimlerimiz son teknolojik donanıma ve otomasyona sahip olarak gerçekleştiriliyor" diye konuştu.
Bisküvü-Gofret fabrikasında 1 Bisküvi, 3 gofret ve 2 kaplama marshmellow hattının mevcut olduğunu aktaran Doğan şunları söyledi; "Yıllık üretim kapasitemiz 3 bin 60 ton iken 2010 yılında yapılan yeni yatırım ile gofret hattımız ile kaplama ve marshmellow hattımız 2 hata çıkartıldı. Böylelikle toplam kapasitemiz yılda 12 bin tona ulaştı. Bakliyat farikamız 1 adet seyyar elek, 4 adet paketleme makinesinden müteşekkil olup yılda 12 bin 960 ton kapasiteye sahipti. Tesisimiz, 2010 yılında kompakt olarak; öneleme, hafiftane, taşayırma, sortex ve paketleme tesisi, katlı kırmızı mercimek kırım tesislerimiz, teknoloji yenilemesi ve tevsi yatırımlarımız sonucunda, yılda 24 bin 600 tonluk üretim kapasitesine ulaştı.
Hayvancılık ve süt üretim tesisimizde ise 2010 yılında kurduğumuz, bin 500 başlık süt hayvancılık yatırımımız ile açık besi diye tabir edilen 750 başlık sağmal inek ahırı ve 750 başlık genç hayvan ahırı olarak 2 adet açık ahır mevcuttur. Bu tesisimiz, sağımhane, doğumhane, revir ve yem depolarından müteşekkildir. Burada yurt dışından gebe olarak getirilen havyalardan süt üretimi de yapıyoruz. 2. aşamada elde edilen sütün bir kısmını peynirhane de peynir üretiminde kullanıyoruz. Üretilen sütün büyük kısmını soğutulmuş süt olarak ulusal boyuttaki üretici firmalara satıyoruz"
Firma olarak, kaliteli ve güvenli ürün üretmek, müşteri hizmetlerine cevap vermek, üretimin maliyetini azaltmak ve çalışanlarına her türlü desteği verme ilkelerini benimsediklerini dile getiren Doğan, "Tesislerimiz 2003 yılında TS-EN-ISO 9000 Kalite Yönetim Sistem belgesi, 2006 yılında ise TS-EN-ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistem Belgesini ve 2007 yılında ise Makarna , Un, Bisküvi-Gofret ürünleri için TSE Uygunluk Belgesi almıştır. Fabrikalarımızın ana hammaddesi tarım ürünleri olup, yüzde 95'i Konya ve Karaman yöremiz başta olmak üzere yurt içinden temin ediliyor. Fabrikamız, üretimde; kazanlarında ve türbinde doğalgaz, diğer ünitelerde ise elektrik enerjisi kullanılmaktadır. Golda Gıda A.Ş. Golda markası ile 17 yıldır sürdürdüğü üretim, dağıtım ve İhracat faaliyetlerini günden güne büyüyerek sürdürüyor. Tarıma dayalı Sanayi kuruluşu olarak makarna, irmik, un, bakliyat çeşitleri, bisküvi ve gofret çeşitleri üretimini son teknoloji unsuru alet ve ekipmanlar eşliğinde kalite, hijyen ve verimlilik ilkelerinden ödün vermeden faaliyetlerimize devam ediyoruz. Burada 400 kişiyi doğrudan, 2000 kişiyi ise dolaylı olarak istihdam ediyoruz. Yöre ve yurt ekonomimize, işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlıyoruz. Orta Anadolu çiftçisinin ürününün değerlendirilmesi ve ürünlerin değerinde alınması konusunda hassasiyet göstererek bölgemize hatırı sayılır katkılar sunuyoruz. Ülke tüketicisine kaliteli ürünler sunmak adına üstün gayretler sarf ederek 'tarladan sofraya' ve 'üreticiden tüketiciye' felsefesi ile kaliteli ürünleri uygun fiyatlara halkımızın hizmetine sunuyoruz. Dünya genelinde 85 ülkeye ihracat yaparak ülke ekonomimize hatırı sayılır döviz getirisi sağladığımız aşikârdır. Firmamız yıldan yıla uluslar arası arenada bilinilirliğini ve tanınırlığını artırarak küresel piyasaların büyük oyuncuları arasına girmeyi hedefliyor. Ülkemizde ise; ISO ilk 500 firma arasına girmeyi ve küresel gıda üreticileri arasında Sektörel Dış Ticaret firması olmayı hedeflemektedir" dedi.
Misyon ve vizyonlarını da değerlendiren Golda Gıda A.Ş Genel Müdürü Fatih Doğan, “HACCP şartlarına uygun olarak sağlıklı, güvenilir ve hijyenik ürünler üretmeyi görev bilen, dünya markaları ile yarışacak markalar oluşturmayı hedefleyen şirketimiz, Kalite ve HACCP politikası olarak; 'Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği' ilkesiyle, hijyenik ortamlarda kaliteli ürün üretmeyi, müşterilerin mevcut ve gelecek taleplerini belirleyerek müşreti memnuniyetini sağlamayı, verimlilik ve etkinliği arttırarak, maiyetleri en aza indirmeyi, çalışanlarımıza her türlü desteği vererek, sürekli iyileştirmeye katılım sağlamayı, çevrenin ve doğanın korunmasında üzerimize düşen görevleri yerine getirmeyi benimsemiştir” diyerek sözlerine son verdi.
Bera Holding, internet sayfasını en iyi şekilde tasarlamak ve sürekli olarak iyileştirmek için çerezler kullanır. İnternet sayfasını kullanmaya devam etmeniz çerezlerin kullanımını onayladığınız anlamına gelir.
- Nişantaşı Mah. Dr. M. Hulusi Baybal Cd. Bera İş Merkezi No:12 Selçuklu / KONYA / TÜRKİYE
- Telefon: +90 332 221 20 00
- Fax: +90 332 236 43 40
- Email: info@beraholding.com.tr
En son haberler için kaydolun.